Het Spaansche Hof

 

Het Spaansche Hof is misschien wel het best bewaarde geheim van Den Haag. Een monumentaal stadspaleis midden in de stad, maar toch een oase van rust. Met tien zalen en een riante binnentuin is het de perfecte plek voor een congres, vergadering, bruiloft of evenement.

Historie

De roots van Het Spaansche Hof? Die gaan terug tot 1469. In dat jaar bouwde Gerrit van Assendelft, de raadsman van Keizer Maximiliaan, hier zijn huis. Door de jaren heen woonden diverse hoogwaardigheidsbekleders in de statige woning, waaronder raadpensionaris Johan de Witt. In de 17e eeuw zagen de Spanjaarden de locatie als dé ideale plek voor hun ambassade. Ze verbouwden het tot een stadspaleis met een koninklijke uitstraling: Het Spaansche Hof. 

Lees meer

Ligging

Het Spaansche Hof ligt midden in de oude binnenstad van Den Haag. Op enkele minuten lopen vind je het Binnenhof, de St. Jacobs Kerk en Paleis Noordeinde. Een locatie op stand dus!

Bereikbaarheid en parkeren

Het Spaansche Hof is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De locatie bevindt zich op loopafstand van De Grote Markt. Hier vind je diverse tram- en randstadraillijnen, die je binnen 3 minuten van en naar Den Haag Centraal Station brengen.

Liever met de auto? Op steenworp afstand bevinden zich verschillende parkeergarages waaronder ‘City Parking’, ‘Grote Markt’ en de ‘Torenstraatgarage’.

 

Reserveren

Geïnspireerd geraakt door de mogelijkheden van Het Spaansche Hof? Onze medewerkers denken graag met je mee om jouw bruiloft of bijeenkomst tot een succes te maken.

Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie, het plannen van een locatiebezoek of een voorstel op maat. 

 

Neem contact op

Nieuws & inspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen van Het Spaansche Hof. We plaatsen regelmatig leuke tips en weetjes ter inspiratie.

Open huis voor bruidsparen

Op zondag 12 juli zijn aanstaande bruidsparen van harte welkom om trouwlocatie Het Spaansche Hof in Den Haag te bezichtigen tijdens het open huis. Meld je aan, kom langs en ontdek jouw favoriete trouwlocatie.

Lees verder
Het garantiefonds voor evenementen

Van bruiloft, tot een jubileum of kleine receptie; jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk starten met de organisatie. Het garantiefonds geeft zekerheid!

Lees verder
Goed voorbereid nieuwe fase in!

Trouwen, een jubileum of samen bijeenkomen als van ouds maar dan op een veilige manier, het kán. Bekijk de 1,5 meter concepten en protocollen.

Lees verder
Een heisessie in de stad – het is mogelijk!

De heisessie vormt de ideale manier om de dagelijkse sleur te doorbreken. Toch hoef je voor een geslaagde heisessie de stad zeker niet uit!

Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!

Laatste nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla commodo diam id ligula dictum tempor. Mauris porta, enim at tristique mattis, magna lacus interdum diam, nec tristique sapien arcu sit amet purus.