De kracht van klein

Bij het woord evenement denken veel mensen meteen aan groot, groter, grootst. Honderden, zo niet duizenden gasten, groots entertainment, sprekers van naam en faam, een adembenemende lichtshow; alles om zoveel mogelijk oh's en ah's te scoren. Maar soms is de kleine en persoonlijke aanpak veel sterker. Maak jouw bijeenkomst exclusief en laat gasten zich speciaal voelen.

De invulling van je evenement heeft natuurlijk alles te maken met het doel dat je nastreeft. Wanneer je mensen wilt informeren, wilt bedanken en aan je wilt binden, is de kleine aanpak waarbij je de persoonlijke benadering voorop stelt, heel doeltreffend. Een groot evenement is schitterend en indrukwekkend, maar soms ook zo overweldigend dat de boodschap die je had willen overbrengen, erin verdrinkt. De relaties die jij aan je had willen binden heb je vaak niet gesproken, waardoor jij met lege handen blijft staan.

Alles draait om aandacht
Juist een kleinschalig evenement biedt je de mogelijkheid je gasten heel persoonlijk te benaderen. Een uitnodiging met een persoonlijke noot, een persoonlijk welkom bij de deur – het zijn dé manieren om ervoor te zorgen dat het gezelschap dat is uitgenodigd, zich ook echt welkom voelt. Daarnaast laat je zien dat je hun komst werkelijk waardeert en dat vergroot de impact van je bijeenkomst op de onderlinge relatie ook weer aanzienlijk. Een kleinschalig evenement geeft overigens niet alleen jou de kans je gasten persoonlijk tegemoet te treden, ook de aandacht van het aanwezige personeel is vaak persoonlijker. Bij de garderobe is er tijd voor een kort praatje en de catering zorgt niet alleen voor lekker eten, maar heeft ook tijd om daar iets bij uit te leggen.

Diepgang
Steeds meer mensen vinden kleinschalige eenvoud een verademing. Even geen lawine aan prikkels en informatie, maar juist rust en tijd om serieus op een onderwerp of relatie in te gaan. Het gebeurt vaak genoeg dat gasten na bijvoorbeeld een flitsende productintroductie met vragen blijven zitten, vragen waar op zo'n moment tijd noch ruimte voor is. Wanneer je het klein houdt en voldoende gelegenheid biedt om dieper op de inhoud in te gaan, creëer je ruimte voor interessante discussies. Daar worden jij én je gasten alleen maar beter van.

Interactie
Juist in deze tijd van snel, sneller, snelst wordt echt contact weer steeds belangrijker. Op een kleinschalig evenement kan dat. Prop het programma niet te vol, maar maak tijd voor interactie met je gasten. Zorg voor een ambiance waarin je makkelijk met elkaar kunt praten - dus geen luide muziek! - en maak gebruik van het feit dat het aantal gasten goed te overzien is. Spreek met je collega's af dat ze goed en makkelijk aanspreekbaar zijn en geen onderlinge kliekjes vormen. Probeer er ook voor te zorgen dat je je gasten persoonlijk de hand schudt als ze vertrekken – zo'n kort praatje zorgt ervoor dat iedere gast met een goed gevoel naar huis gaat. De exclusiviteit van zo'n klein evenement maakt het dat de klant zich gewaardeerd voelt als relatie. Hij is immers voor dit selecte gezelschap uitgenodigd. En jij hebt weer bijgedragen aan die oh zo belangrijke en duurzame klant relatie. Tip: zorg er wel voor dat de locatie past bij de bijeenkomst die jij organiseert. Zit jij om de tafel met belangrijke vertegenwoordigers van grote klanten? Dan wil je ze natuurlijk wel in stijl ontvangen. Op deze manier voelt de klant zich speciaal en is hij of zij eerder geneigd met jou in zee te gaan.

Tijd voor smakelijke eenvoud
Ook qua catering kun je het gerust eenvoudig - en liefst lokaal - houden. Sterker nog: gasten vinden het vaak heerlijk om weer eens een simpele bitterbal en een lekker stukje kaas te eten. Oogstrelende amuses en fingerfoods zijn prachtig, maar juist op een kleinschalig evenement niet helemaal op hun plaats. Zorg er daarom voor dat je catering past bij je evenement.

De geschikte locatie
Wanneer je kiest voor een kleinschalig evenement, kies je vanzelfsprekend ook voor een locatie die daar perfect bij aansluit. Het Spaansche Hof is zeer geschikt voor juist dit soort evenementen: stijlvol, sfeervol, knus en tegelijkertijd professioneel qua uitstraling.

Enthousiast geworden? Neem contact op!

 

Neem contact op Ontdek Het Spaansche Hof
Delen

Het best bewaarde geheim van Den Haag
Ontdek dit zeventiende-eeuwse stadspaleis! Met tien diverse zalen en ruimtes én een riante binnentuin is er volop mogelijkheden voor een congres, vergadering, bruiloft of evenement.

Het Spaansche Hof

  • Voor kleine en grote groepen 50 tot 400 personen

  • Ruime locatie 10 zalen én een riante binnentuin

  • Goed bereikbaar Zowel met de auto als het OV

  • Centraal gelegen In de binnenstad van Den Haag

Gerelateerd nieuws
Garantiefonds

Van bruiloft, tot een jubileum of kleine receptie; jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk starten met de organisatie. Het garantiefonds geeft zekerheid!

Lees verder
Goed voorbereid nieuwe fase in!

Trouwen, een jubileum of samen bijeenkomen als van ouds maar dan wel op een veilige manier, het kán. Bekijk de 1,5 meter concepten en protocollen.

Lees verder
Een heisessie in de stad – het is mogelijk!

De heisessie vormt de ideale manier om de dagelijkse sleur te doorbreken. Toch hoef je voor een geslaagde heisessie de stad zeker niet uit!

Lees verder
Ga de deur uit en blaas nieuw leven in je vergadering!

Is jouw bedrijf eraan toe om die vergaderingen nieuw leven in te blazen? Ga de deur eens uit en kom tot goede ideeën in een inspirerende omgeving!

Lees verder