Traditionele bloemcorsage? Wees creatief!

Het is bijna zover! Jullie grote dag staat voor de deur en voor je daggasten is het een hele eer om daarbij te mogen zijn. Je wilt natuurlijk wel dat familie en vrienden makkelijk te herkennen zijn. Geef ze een corsage! En nee, dat hoeft niet perse de traditionele bloemcorsage te zijn. Creatief aangelegd? De meeste kun je zelf maken! Ontdek onderstaande tips en ga direct aan de slag. 

1. Je eigen trendy polscorsages
Een polscorsage draag je, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, om je pols. Je kunt er allerlei materialen in verwerken. Zo kun je de armband zelf maken van een lint, twee parelarmbandjes of een metalen armband. Op die ‘basisarmband’ kun je echte bloemen laten bevestigen door de bloemist, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met stoffen en lintjes. Je kunt de polscorsage dus helemaal in eigen stijl en met de themakleuren van jullie bruilfot maken. Zo zorg je ervoor dat de corsages perfect matchen bij het thema van jullie grote dag.

2. Kleurrijke veren, trots als een pauw!
Je ziet hem overal langskomen: de veer! Veren zijn niet alleen geschikt voor vogels, dekbedovertrekken en woondecoratie, maar ook voor corsages. Je kunt ze in alle soorten, kleuren en maten krijgen, dus je kunt ook deze corsages precies aanpassen op de themakleuren van je bruiloft. Tip: Maak twee versies in verschillende kleuren. Voor de vrouwen kies je een zachtere kleur en voor de mannen natuurlijke en stoere tinten. Deze corsages passen goed bij bruiloften met een zacht en romantisch kleurthema.

3. ‘Korencorsages’ voor een bruiloft in een landelijke omgeving
Supersimpel om zelf te maken én origineel! Je kunt koren zelf plukken, maar voor goede kwaliteit koren kun je het beste naar de bloemist gaan. Je pakt een paar korentakjes, doet er een strikje omheen en je bent klaar! Deze corsages zijn geschikt voor mannen en vrouwen, maar het is leuk als je bij de vrouwen een andere kleur strikje kiest dan bij de mannen. Deze pareltjes van koren passen goed thuis op een landelijke bruiloft of een buitenbruiloft. Extra leuk: maak je trouwfoto’s in een korenveld!

4. Corsages met initialen 
Iedereen laten lopen met jouw initialen? Op jullie groot dag mag en kan dat! Er zijn verschillende soorten gepersonaliseerde corsages. Zo kun je jullie initialen in hout laten graveren of online strikjes met een gepersonaliseerde hanger bestellen. Creatievelingen maken deze corsages natuurlijk zelf. Twijfel je of je wel netjes kunt graveren? Dan pak je gewoon een watervaste stift, en teken je jullie initialen netjes in. Met deze corsages hebben je gasten een blijvende herinnering aan jullie grote dag!

5. Strik een lintje
Met strikjes kun je bijna alles! Gebruik als basis van deze corsage een lintje waarvan je een mooi strikje maakt. Je kunt het hierbij houden, maar de corsage ook verder opleuken door er bijvoorbeeld letterkralen aan te hangen met jullie initialen. Begin met de basis en kies de juiste kleur lint. Leefje daarna uit met hangers. Het voordeel van deze corsage is dat je het magneetje of speldje aan het strikje vastmaakt. Alles eronder blijft dus altijd netjes hangen en kan niet gaan draaien. Een lintje als corsage match perfect bij een chique en stijlvolle trouwlocatie zoals het Spaansche Hof.

Wil je meer inspiratie voor je bruiloft? Neem contact met ons op wij helpen je graag op weg! Benieuwd of het Spaansche Hof dé trouwlocatie is voor jullie droombruiloft? Kom naar het open huis op 30 juni en laat je inspireren.

 

Neem contact op Bekijk het open huis
Delen

Het best bewaarde geheim van Den Haag
Ontdek dit zeventiende-eeuwse stadspaleis! Met tien diverse zalen en ruimtes én een riante binnentuin is er volop mogelijkheden voor een congres, vergadering, bruiloft of evenement.

Het Spaansche Hof

  • Voor kleine en grote groepen 50 tot 400 personen

  • Ruime locatie 10 zalen én een riante binnentuin

  • Goed bereikbaar Zowel met de auto als het OV

  • Centraal gelegen In de binnenstad van Den Haag

Gerelateerd nieuws
Open Top Trouwlocatie Route

Op 22 september heten wij aanstaande bruidsparen van harte welkom om Het Spaansche Hof te bezichtigen tijdens de Open Top Trouwlocatie Route.

Lees verder
Open huis voor bruidsparen

Op zondag 25 augustus zijn aanstaande bruidsparen van harte welkom om zonder afspraak Het Spaansche Hof te bezichtigen.

Lees verder
Nieuwjaarsborrel organiseren

Wil jij samen met collega’s en/of relaties het jaar goed afsluiten? Dit is hét moment om je nieuwjaarsborrel te organiseren!

Lees verder
Evenement personaliseren? Ontdek deze 5 tips!

Hoe je je evenement kan personaliseren? Ontdek deze 5 exclusieve tips!

Lees verder