Traditionele bloemcorsage? Wees creatief!

Het is bijna zover! Jullie grote dag staat voor de deur en voor je daggasten is het een hele eer om daarbij te mogen zijn. Je wilt natuurlijk wel dat familie en vrienden makkelijk te herkennen zijn. Geef ze een corsage! En nee, dat hoeft niet perse de traditionele bloemcorsage te zijn. Creatief aangelegd? De meeste kun je zelf maken! Ontdek onderstaande tips en ga direct aan de slag. 

1. Je eigen trendy polscorsages
Een polscorsage draag je, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, om je pols. Je kunt er allerlei materialen in verwerken. Zo kun je de armband zelf maken van een lint, twee parelarmbandjes of een metalen armband. Op die ‘basisarmband’ kun je echte bloemen laten bevestigen door de bloemist, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met stoffen en lintjes. Je kunt de polscorsage dus helemaal in eigen stijl en met de themakleuren van jullie bruiloft maken. Zo zorg je ervoor dat de corsages perfect matchen bij het thema van jullie grote dag.

2. Kleurrijke veren, trots als een pauw!
Je ziet hem overal langskomen: de veer! Veren zijn niet alleen geschikt voor vogels, dekbedovertrekken en woondecoratie, maar ook voor corsages. Je kunt ze in alle soorten, kleuren en maten krijgen, dus je kunt ook deze corsages precies aanpassen op de themakleuren van je bruiloft. Tip: Maak twee versies in verschillende kleuren. Voor de vrouwen kies je een zachtere kleur en voor de mannen natuurlijke en stoere tinten. Deze corsages passen goed bij bruiloften met een zacht en romantisch kleurthema.

3. Corsages met initialen 
Iedereen laten lopen met jouw initialen? Op jullie groot dag mag en kan dat! Er zijn verschillende soorten gepersonaliseerde corsages. Zo kun je jullie initialen in hout laten graveren of online strikjes met een gepersonaliseerde hanger bestellen. Creatievelingen maken deze corsages natuurlijk zelf. Twijfel je of je wel netjes kunt graveren? Dan pak je gewoon een watervaste stift, en teken je jullie initialen netjes in. Met deze corsages hebben je gasten een blijvende herinnering aan jullie grote dag!

4. Strik een lintje
Met strikjes kun je bijna alles! Gebruik als basis van deze corsage een lintje waarvan je een mooi strikje maakt. Je kunt het hierbij houden, maar de corsage ook verder opleuken door er bijvoorbeeld letterkralen aan te hangen met jullie initialen. Begin met de basis en kies de juiste kleur lint. Leef je daarna uit met hangers. Het voordeel van deze corsage is dat je het magneetje of speldje aan het strikje vastmaakt. Alles eronder blijft dus altijd netjes hangen en kan niet gaan draaien. Een lintje als corsage matcht perfect bij een chique en stijlvolle trouwlocatie zoals het Spaansche Hof.

Wil je meer inspiratie voor je bruiloft? Neem contact met ons op wij helpen je graag op weg!

 

Neem contact op Bekijk de rondleiding
Delen

Het best bewaarde geheim van Den Haag
Ontdek dit zeventiende-eeuwse stadspaleis! Met tien diverse zalen en ruimtes én een riante binnentuin is er volop mogelijkheden voor een congres, vergadering, bruiloft of evenement.

Het Spaansche Hof

  • Voor kleine en grote groepen 50 tot 400 personen

  • Ruime locatie 10 zalen én een riante binnentuin

  • Goed bereikbaar Zowel met de auto als het OV

  • Centraal gelegen In de binnenstad van Den Haag

Gerelateerd nieuws
Garantiefonds

Van bruiloft, tot een jubileum of kleine receptie; jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk starten met de organisatie. Het garantiefonds geeft zekerheid!

Lees verder
Goed voorbereid nieuwe fase in!

Trouwen, een jubileum of samen bijeenkomen als van ouds maar dan wel op een veilige manier, het kán. Bekijk de 1,5 meter concepten en protocollen.

Lees verder
Een heisessie in de stad – het is mogelijk!

De heisessie vormt de ideale manier om de dagelijkse sleur te doorbreken. Toch hoef je voor een geslaagde heisessie de stad zeker niet uit!

Lees verder
Ga de deur uit en blaas nieuw leven in je vergadering!

Is jouw bedrijf eraan toe om die vergaderingen nieuw leven in te blazen? Ga de deur eens uit en kom tot goede ideeën in een inspirerende omgeving!

Lees verder